О Б А В Е С Т У В А Њ Е

Infomak (640x427)Почитувани !

 

Со задоволство  Ве обавестуваме  дека ТВ и радио емисии  на македонски  јазик ,,ИНФОМАК-2012’’  кој ги уредува УО на ЗГМНЗ ,,Гоце Делчев’’ Пчињски округ –Врање, Р. Србија    во иднина можите да  ги  гледате и слушате  во живо на интернет   www.livestream.com/tvvranje

 

Ве потсетуваме  за време на емитување на  емисиите :

ТВ  ЕМИСИА  СЕКОЈ ТРЕТ ВТОРНИК ВО МЕСЕЦОТ ВО 18.00 часот  , СО РЕПРИЗА  НАРЕДНАТА САБОТА ВО 13.45 МИНУТИ

 

РАДИО ЕМИСИИ  СЕКОЈ ЧЕТВРТИ ВТОРНИК ВО 09.05 МИНУТИ . И РЕПРИЗА  НАРЕДНАТА НЕДЕЛА ВО 07.00 Ч.

 

Во склоп на ТВ и радио емисии  застапено е :

-информирање на македонски јазик

-негување на македонската култура,традицијата,обичајте и верувањата

-организирање на македонската заедница  која живе во Пчињскиот округ и Р. Србија

-поврзување со татаковината  и дијаспората

-поврзување на сооживотот со месното населеније на овие простори

-пратење и најавување на разни настани –ликовни изложби ,поетски вечери и културни збивања на овие простори

-негување на македонската музика

-најавување и медиски пропратување на најважни Македонски национални празници

-известувања на важни обавестувања  на Националниот совт на МНЗ во Р. Србија и амбасадата на Р. Македонија во Р. Србија

-ренимирање на тв и радио емисиите  и емитување во другите окрузи во Р. Србија

-доставување  копии  на тв и радио емиисите  на агенцијата за иселеништво поради координирање со дијаспората кои имат слични емисии на македонски јазик

 

Ви благодариме  за досегашната подршка, гледајте не и слушајте не и понатаму .

 

                                                   УО на ЗГМНЗ ,,Гоце ДЕЛЧЕВ,, Пчињски округ -Врање

 

 

Преведи на:

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Вие сте овде

Get Adobe Flash player