,,Власинско лето-2013,,

И ова година се одржа традиционална културно туристичка манифестација во Сурдулица ,,Власинско лето 2013,,. од 10.07. до 15.07.2013. год.

 

Содржината беше многу богата од презентација на туризмот во овој крај, такмичење и избор за настап на тубачки орекестар од овој крај на ,,Гуча -2013,,.

Здружението ,,Гоце Делчев,, беше повикано од Културниот центар на Сурдулица да ги порезентира рачните ракотворини и културното наследство на македонското малцинство. Довербата беше оправдана со самата поставка на штандот, поред књигите беше поставката со македонски носии,стари предмети ,рачни ракотворини и уметнички слики на членовите на здружението. Посебно беја пресркни жителите на градот Сурдулица, кој секој дневно го посетуваја штандот ,штандот каде можеше да се прочита ,,ВИДЕЛИНА,, да се разговара за сите актуелности а најповеке за студирањето на факултетите во Р. Македонија во учебната 2013/2014. год.

Покрај бројбните посетители нашиот штанд го посетија и членовите на легендарната ЈУ група .

Настапот на етно пеачката група од Здружението ,,Кирил Пејкиновик од Краљево го обогате програмот на нашето здружение.

 

DSCF1357
DSCF1358
DSCF1359
DSCF1360
DSCF1361
DSCF1388
DSCF1399
DSCF1411
1/8 
start stop bwd fwd

 

Преведи на:

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Вие сте овде

Get Adobe Flash player