КОНЦЕРТ НА ИЗВОРНИ ИГРИ И ПЕСНИ ОД Р.МАКЕДОНИЈА

На 13.11.2013. год. ЗГМНЗ ,,Гоце Делчев,, во склоп на одобрениот проект на град Врање ,,ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА КУЛТУРА И КУЛТУРНОТО ТВОРЕШТВО ВРАЊЕ-2013,, организира бесплатен концерт на изворни песни и игри од Р. Македонија а во изведба на ЗКУ ,,Иљо Антески-Смок ,,-Тетово Р. Македонија..

Најпрвин према протоколот членовите на ЗКУ ,,Иљо Антески-Смок ,,.ја постија спомен собата во касрната „ Први пешадијски пук књаза Милоша Великог,,каде се запознаја со историјата во минатото на овие простори а потоа во регионалната канцеларија беше потпишан Меморандум за идна соработка и со ккоктел дружење двете здруженија се сплотија заједно за зачувување на традицијата ,обичајте и културното богаство на заедничката татковина Р. Македонија. Концертот беше подарок на грађаните на град Врање ,спртската сала беше претесна да ги прими присутните, а во договор со директорите на следните школи: ОШ Вук Карађић, Средна Хемиска, Средна Техничка, Средна Медицинска и Средна Економска школа беа наградени најдобрите ученици да присуствуват на концертот. Во прекрасен амбијент во публиката беа присутни и преставници од локалната самоуправа и симпатезерите на македонскиот мелос. Гордо беше да се биде македонец ова вечер!

1
2
3
4
6
7
8
9
10
11
13
14
01/12 
start stop bwd fwd

Преведи на:

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Македонски радија


Вие сте овде

Get Adobe Flash player