К О Н К У Р С

Goce Delcev

ЗГМНЗ ,,Гоце Делчев,, Врање го објавува следниот

 

К  О   Н  К  У  Р   С

 

по повод рагањето на македонскиот револуционер Гоце Делчев

 

(04.02.1872. године),со тема

  

,,Животот и делото на Гоце Делчев,,

 

 

       На конкурсот можат да учествуваат  ученици  од основните и средните училишта во три категории

 

а)  од  1. до  4. оделение (основно училиште)                                    

 

б) од  5. до  8.  оделение(основно училиште)

 

ц) од  1. до  4.  клас(средно училиште)

 

 Учениците можат да учествуваат на конкурсот со песна,со состав или  цртеж на дадената тема.

 

 Своите дела можат да ги донесат во просториите на здружението (бивши Гњилански СУП),во блок пошта- банка.Рок за пријавување е 03.02.2014г. или  на емаил :

 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. "> Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

        По тој повод на  4.02.2014 година во просториите на Здружението ке биде организирана книжевна вечер.Ке биде поставена изложба на пристигнатите цртежи, ке бидат прочитани  пристигнатите дела ,а на најуспешните  на крајот на вечерта ке им бидат доделени пригодни награди и пофалници.                                        

 


 

  

 ЗГМНЗ  ,,ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ,, ВРАЊЕ

 

ЗГМНЗ ,,Гоце Делчев“ Врање  расписује  следећи:

 

 

 

К  О   Н  К  У  Р   С

 

Поводом  дана рођења македонског  револуционара   Гоце Делчева (04.02.1872. године) , на тему

 

,,Живот и дело  револуционара  Гоце Делчева“

 

       На конкурсу могу учествовати ученици основних и средњих школа  у  категоријама:                                                     

 

а)  од  1. до  4. разреда (основна школа )

 

б) од  5. до  8.  разреда(основна  школа)

 

ц) од  1. до  4.  разреда(средња школа)

 

Ученици  могу да одговорe  на задату тему поетским, прозним и ликовним радом.

 

 Своје  радове  могу  донети  у просторијама  Удружења (бивши СУП Гњилане), блок пошта- банка.  Рок  за пријаву  је  до  03.02.2014. године. или на емаил:- Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

                                     - Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

       Дана  4.02.2014.  године  у  19 часова у просторијама  Удружења  организоваће се  књижевно вече.  Биће  постављена  изложба  ликовних  радова, читаће се пристигли  литерарни   радови, а најуспешнијима  ће се на крају вечери доделити  пригодне  награде  и похвалнице.

 

   ЗГМНЗ  ,,ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ,, ВРАЊЕ


Преведи на:

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Македонски радија


Вие сте овде

Get Adobe Flash player