ДЕН НА ГРАД ВРАЊЕ

31.јануар е ден на Град Врање кога со богата програма се обележува ослободувањето во 1878 .год. на општина Врање од Турската империја која владеала 442 год.

Раковоството на УО на ЗГМНЗ,,Гоце Делчев,, положи свежо цвеке на споменикот ЧИКА МИТИ.

Со присуството на обележувањето на ден на Град Врање УО ја заокружи обврската према планот и програмата за 2014.год , каде ќе ги овбележува сите важни државни празници со надеж да продолжи довербата и соработката со локалната самоуправа.

Известува Пеце Ристески

DSCF2360
DSCF2361
DSCF2362
DSCF2365
DSCF2366
1/5 
start stop bwd fwd


Преведи на:

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Македонски радија


Вие сте овде

Get Adobe Flash player