ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ

veligdenЧЕСТИТ ВЕЛИГДЕН!

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ

 

На сите христијани им го честитаме големиот христијански празник Велигден. Нека воскресението Христово всади мир и љубов во нашите срца, при живот да ја спознаеме вистината, да го бараме спасението и добиеме простувањето.

 Светлината на воскресението нека донесе радост во Вашите домови и благосостојба во семејствата, нека ги осветли Вашите срца и нека дарува здравје, љубов и мир во душата на секој од Вас“, А, верата во Бог да ја покажеме со дела на милосрдие, трудољубие, братољубие и човекољубие.


УО на ЗГМНЗ ,,Гоце Делчев’ ’ -Пчињски округ

Врање

Преведи на:

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Македонски радија


Вие сте овде

Get Adobe Flash player