КУЛТУРНО ТУРИСТИЧКА МАНИФЕСАТЦИЈА ,,ВЛАСИНСКО ЛЕТО-2014,,

Во склоп на Културно турисчката манифестација ,,Власинско лето-2014,, учествуваше и нашето ЗГМНЗ ,,Гоце Делчев,, Пчињски округ – Врање.

Присутните можеа да уживат во рачните ракотворби на Македонците кои живеат во Пчињскиот округ, штандот беше културно катче, каде покрај рачните ракотворби, стари предмети, носии беше и презентација на нашата ,,Македонска Виделина,, воедно на достојанствен начин ја презентиравме нашата култура, традиција  и нашиот идентитет .

На штандот се зборуваше на нашиот македонски јазик, на едно место двете знамиња  од татковината каде живееме и татковината од каде потекнуваме.

Остварени се безброј контакти со локалната самоуправа на ова манифестација, посетителите кои беа од цела Европа, со културно уметнички друштва , гордо беше што нашето здружение ,,Гоце Делчев,, беше дел од ова манифестација .

Заедничка порака со организациониот одбор е  ,,Се гледаме идната година со нови содржини,,

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
01/18 
start stop bwd fwd

Преведи на:

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Македонски радија


Вие сте овде

Get Adobe Flash player