Средба со Проф. др. сц. Ангел Џамбазовски

Средба со Проф. др. сц. Ангел Џамбазовски специјалиста за физиотерапија и хиропрактика 
www.physiotherapy.mk
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
tel.0038970242903
Неколку зборови за нас
Центарот за интензивна физиотерапија, располага со најсовремени комбинации на физиотерапеутски и хиропрактични комбинации, методи и постапки за брзо постигнување на високи лечителни ефекти. Располага со иновации во физиотерапеутските постапки, особено за сите видови деформации на скелетот, за кои професорот Џамбазовски е прогласен за иноватор во неговата област според Кембриџ, за Доктор Хонорис Кауза, Академик. и.т.н. Има напишано преку 200 труда и 10 книги. Прв ја напишал кинезиолошка медицина во Европа и прв зборува за естетска и ортопедска кинезиологија. 17 години работи низ Европски центри, а специјализација завршил во Швајцарија.
Се школувал и предавал во повеќе Европски центри и тоа: Москва, Софија, Загреб, Белград, Цирих, Минхен и.т.н. Своето клиничко искуство во период од повеќе од 30 години успеал да го поврзе практичното и теоретското искуство и да стигне до нови сознанија. Тој прв ја развил теоријата за преструктуирање на механизмите за структурата на движењата и употребил при рбетните заболувања на што се должи неговиот висок лечителен ефект. Искомбинирал нови препарати под формата на крема кои се одлично средство во одстранувањето на сите овие пречки, болести! Препаратот Џамбо-Гал е одлично средство кое ја помага циркулацијата на крв и овозможува проодноста на енергијата и кислородот во клетките, на тој начин се помага терморегулацијата и хранењето на ткивата. Препаратот Џамбо-Гал е сосема природна комбинација од препарати кој после неговото премачкување на телото го регулира крвотокот, протокот на енергија делува аналгетски, контраиндикации непознати.
Методи на лечење
Во нашиот центар ги користиме различните комбинации за интензивна рехабилитација како што се:
- кинезиолошка медицинска терапија,
- естетска и ортопедска кинезиологија,
- хиропрактика,
- масотерапија,
- хидротерапија,
- акупресура,
- термотерапија,
- различни апликации за припрема на меките ткива со кои се додава топлина во телото или се одзема топлина од телото, на пример,
- криотерапија,
- електротерапија и.т.н.
SAM_2907
SAM_2908
SAM_2913
1/3 
start stop bwd fwd

Преведи на:

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Македонски радија


Вие сте овде

Get Adobe Flash player