ГОЦЕВИ ДЕНОВИ 2016

К О Н К У Р С

по повод рагањето на македонскиот револуционер Гоце Делчев (04.02.1872. године),со тема

,,Животот и делото на Гоце Делчев,,

На конкурсот можат да учествуваат ученици од основните и средните училишта во две категории

а) од 1. до 8. одделение (основно училиште)

б)од 1. до 4. клас (средно училиште)

Учениците можат да учествуваат на конкурсот со песна,со состав или цртеж на дадената тема.

Своите дела можат да ги донесат во просториите на здружението (бивши Гњилански СУП),во блок пошта- банка.Рок за пријавување е 01.05.2016г./по пат на елекронска пошта на e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. "> Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. или на  адреса  :

ЗГМНЗ,,Гоце Делчев,,  Краља  Стевана Првовенчаног бб-блок пошта   17500 Врање

По тој повод на 4.05.2016 година во просториите на Здружението ќе биде организирана книжевна вечер.Ке биде поставена изложба на пристигнатите цртежи, ќе бидат прочитани пристигнатите дела ,а на најуспешните на крајот на вечерта ќе им бидат доделени пригодни награди и пофалници и  настап  на  КУД од  Р.Македонија. 

konkurs

Преведи на:

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Македонски радија


Вие сте овде

Get Adobe Flash player