Ден на градот Врање 2016

     31 јануар е ден на ослободување на градот Врање од Турците.Во таа чест се одржуваат низа манифестации во кои учествуваше и нашето здружение.

    Најпрво на 24 јануари беше организиран Куп  во стрељаштво ко кое учествуваа екипи од Прилеп,Охрид,Кавадарци и Штип.За раководството на екипите беше приреден прием во канцеларијата на здружението.

    На 30 јануари беше приреден прием за здруженијата  во просториите на општината ,каде нашето здружение беше присутно.

    На 31 јануари здружението полагаше цвеќе  на споменикот на чича Митке,кое го организираше раководството на градот Врање.Истата вечер бевма повикани и учествуваме на свечената академија која ја приреди градот Врање во домот на војската.На оваа академија беа доделени најголемите градски признанија.Нашето здружение ја доби високата награда ,,ПОВЕЉА ЗАХВАЛНОСТИ,,.Ова е  признание за соработката со градската управа на град Врање и ЗГМНЗ,,Гоце Делчев,, соработка која се остварува на сите нивоа.Признание кое многу значи на сите членови на здружението и која ќе биде подстрек да сме уште поактивни на сите полиња.

 

12642893_10205944694476327_96949316786490938_n
12648010_10205980897861389_123430813_n
12648118_10205980835219823_1729381707_n
12650229_10205980766778112_1902615759_n
12650284_10205980767738136_1741633506_n
12650284_10205980898341401_1943224373_n
12650325_10205980762658009_310219852_n
12650600_10205980902701510_928153878_n
12650747_10205980762938016_516768649_n
12659671_10205980838659909_949096286_n
12659696_10205980762578007_1261698250_n
12659824_10205980900021443_233188207_n
12659853_10205980899221423_877040818_n
12660197_10205980839019918_974438299_n
12660202_10205980766258099_305275564_n
12660408_10205980837019868_366167600_n
12666435_10205980764458054_1199892761_n
12666469_10205980763778037_2047105498_n
12674210_10205980713256774_1709609486_n
12695769_10205980777498380_1100752588_n
12695913_10205980900621458_274378269_n
12695947_10205980854540306_1704770605_n
12696056_10205980854860314_94294377_n
12696232_10205980899421428_1143943453_n
01/24 
start stop bwd fwd

 

Преведи на:

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Македонски радија


Вие сте овде

Get Adobe Flash player