Завршна вечер на мнаифестацијата ,,Гоцеви денови"

На  4 мај 2016 година во просториите на ОКЦЕ, се одржа завршната вечер на манифестацијата ,,Гоцеви денови 2016,, на која беа доделени наградите на учениците кои учествуваа на конкурсот со тема ,,Животот и делото на Гоце Делчев,,

Ни беша задоволство и чест што имавмае и посебни гости:
-.заменикот при амбасадата на Р.Македонија во Р.Србија Бојан Ѓорчев
.-член на градско веќе на град Врање Нела Димитријевиќ
-Здружението ,,Илинден,, од Лесковац
-Нашите драги гости и од Здружението Иљо Антески Смок -Тетово 
-.Директорите на ОУ од Врање,Вртогош,Тетово ,Старо Нагоричане и Лесковац
Конкурсот доби међународен карактер бидејќи на него учествуваа ученици од училиштата:
-ОУ,,Братство-Миѓени,, Тетово
-ОУ ,,Светозар Марковиќ -Старо Нагоричани
-ОУ,, Светозар Марковиќ ,, Врање
--ОУ ,, 1.мај ,, Вртогош
-ОУ ,,Светозар Марковиќ,, Лесковац
-ОУ,,Гоце Делчев,, Јабука
-ОУ ,,Коста Стаменковиќ,, Лесковац


Во категорија од прво до четврто оделение доделени се следните награди;

Категорја литературни творби:
-прво место-Михајло Михаиловиќ-3 оделение -ОУ ,,Светозар Марковиќ,,Лесковац
-второ место-Лела Вељковска-4 оделение- ОУ ,,Светозар Марковиќ,, Старо Нагоричане
-трето место-Јован Антиќ-1 оделение-ОУ,,Коста Стаменковиќ,,Лесковац

Категорија цртежи:

-прво место-Анастасија Крстовска-4 оделение-ОУ,,Братство-Миѓени,,Тетово
-второ место-Страхиња Величковиќ-ОУ,,1.мај,,Вртогош
-трето место-Каранфиловски Урош-3оделение-ОУ,,Гоце Делчев,,Јабука

 

Во категороија од пето до осмо односно девето оделение доделени се следните награди:

Категорја литературни творби:

-прво место-Фросина Николиќ-8 оделение - ОУ ,,Светозар Марковиќ,, Старо Нагоричане
-второ место-Снежана Стојановска-9 оделение- ОУ,,Братство-Миѓени,,Тетово 
-трето место-Милена Богдановиќ-5 оделение- ОУ ,,Светозар Марковиќ,, Старо Нагоричане

Категорија цртежи:

-прво место-Јована Недељковиќ-5 оделение- ОУ,, Светозар Марковиќ ,, Врање
-второ место-Марија Николиќ- ОУ,,Братство-Миѓени,,Тетово
-трето место-Марија Трајковиќ-3оделение- ОУ,, Светозар Марковиќ ,, Врање 


Програмата ја збогати хорот и народниот оркестар при здружението 
,,Иљо антески Смок,,од Тетово .Естрадната уметничка Јулија со својот настап со  песните за Гоце , направи прекрасна атмосвера.
Дружењето продолжи во просториите на здружението каде приредивме свечан коктел со македонски специјалитети спремени од вредните раде на нашите домаќинки.
ЕДНЕ ПРЕКРАСНА ВЕЧЕР КОЈА ДОЛГО ЌЕ СЕ ПАМТИ,

13115413_10206625896305947_2006070488_n
13115536_10206625913826385_1571644720_n
13115538_10206625909466276_1722357881_n
13115624_10206625906026190_1762843511_n
13115840_10206625895345923_677665131_n
13140547_10206625888265746_1709583297_n
13140585_10206625890185794_1126080776_n
13140859_10206625916426450_1952382497_n
13141069_10206625901506077_888257922_n
13141134_10206625909546278_791064291_n
13149809_10206625916186444_254674013_n
13149881_10206625904066141_809607894_n
13150019_10206625891265821_1819552834_n
13152770_10206625896025940_112959091_n
13152907_10206625914506402_1507856421_n
13153308_10206625911866336_184403569_n
13153321_10206625910666306_231356439_n
13153367_10206625916706457_1344134759_n
13153414_10206625897425975_1384044774_n
13153502_10206625889545778_1978703052_n
01/20 
start stop bwd fwd

Преведи на:

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Македонски радија


Вие сте овде

Get Adobe Flash player